juli 2016

Luna

Luna is onze oudste hond. Zij is geboren in 2006, Ze was net anderhalf jaar oud toen Jack met haar begon te trainen, en met aardig wat succes. Hij haalde meteen de een tweede plaats op de Clubmatch

Stamboomnaam
String of Pearls Flower Power
Geboren
26.12.2006
Gestorven
25.03.2020

Wat vind u van onze website?

Cartouche

We hebben deze hond uitgezocht omdat wij het een goede werkhond vinden en hij heeft ook goede resultaten op de shows behaald.

 

 

Stamboomnaam
TOFTS TOUCH ME CARTOUCHE
Geboren
06.07.2012
Vader
Clockburn Clyde
Moeder
Thorn Mill Fennel

Welk nestje:

Liza

Liza is het derde hondje van ons. Zij bleek nog meer dan Luna een super jachthondje te zijn. Vanaf 9 weken zijn we al met haar begonnen met trainen. Vanaf die periode is ook Daniëlle begonnen met trainen.

Werkresultaten:

Stamboomnaam
Summernight City Van de Loenense Hoeve
Geboren
10.01.2009
Gestorven
20.04.2021
Vader
Abnalls Roland
Moeder
Ona and Only Indy v.d. Loenense Hoeve

Welk nestje:

Getuigenis #1

Ik ken Jack en Danielle al heel wat jaartjes. Het zijn super leuke mensen, die tevens het beste voor hebben met hun hondjes. Zo reizen ze het hele land door om te kunnen trainen en om op wedstrijden te gaan. Ze zijn niet alleen heel erg betrokken met hun eigen hondjes, maar ook met de honden van anderen. Een super stel!

Ervaring

Wij hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met Golden Retrievers. Sinds 2008 fokken wij ook regelmatig een eigen nestje, waarvan we ook een paar keer zelf een hondje hebben gehouden

Passie

Wij zijn niet een dermate grote fokker die een paar nestjes per jaar heeft. Wij krijgen slechts een keer in de 1 a 2 jaar een nestje. Dit nestje wordt ook gewoon in huis verzorgd, wat natuurlijk weer heel goed is voor de socialisatie van de puppies

Betrokkenheid

Ook nadat de puppy's eenmaal de deur uit zijn blijven wij erg betrokken. Zo houden we nog regelmatig een zgn terugkomdag voor de pupkopers om zo af en toe nog eens de andere hondjes (broertjes en zusjes) te zien.

Lokatie

Aangezien wij in het zuiden des lands wonen, is het voor ons ook gunstig om eens met een hond van uit het buitenland te fokken.
Of als u zelf in het buitenland woont dan is het natuurlijk ook voor u een stuk minder ver rijden

Wat is een KJV-Jachthondenproef?

Eenmaal per jaar organiseert de JPC onder auspiciën van de KJV/CJ een KJV-Jachthondenproef. De proeven die hierbij afgelegd moeten worden zijn identiek aan die van de Clubdiplomadagen, maar er wordt op alle niveaus gewerkt met dood veer- en haarwild.

KJV-Meervoudige Apporteer Proef

Is de Golden Retriever een jachthond?

In de officiële standaard van de Golden Retriever staat naast een groot aantal exterieureisen ook vermeld welke karaktereigenschappen bij het ras aanwezig moeten zijn. Gehoorzaamheid en intelligentie zijn belangrijke eigenschappen, bovendien dient de Golden Retriever te beschikken over een natuurlijke werkaanleg. In de statuten van de GRCN wordt als eerste doel van de vereniging genoemd: 'het in stand houden van het ras Golden Retriever'.

Diplomadag

Op een Clubdiplomadag worden de honden tijdens het afleggen van een aantal vooraf vastgestelde proeven beoordeeld.
De proeven zijn ingedeeld in 3 niveau's en worden voor het C- en B-diploma uitgevoerd met dummy's, de proeven voor het A-diploma met dood veerwild.

Om het diploma te kunnen behalen moet de hond de volgende opdrachten kunnen uitvoeren;